Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > V Ribnici načrtovana izgradnja 21 oskrbovanih najemnih stanovanj

o_podjetju.pngV Ribnici načrtovana izgradnja 21 oskrbovanih najemnih stanovanj

22.4.2022

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o. že 25 let skrbi za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju
Letos mineva 25 let od ustanovitve Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o., katerega ustanovitelj in edini družbenik je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Nepremičninski sklad ima v lasti 3.172 najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po vsej Sloveniji. Med njimi je 409 oskrbovanih najemnih stanovanj, ki se nahajajo v 17 različnih krajih. Osnovni namen Nepremičninskega sklada je zagotavljanje in oddajanje stanovanj za upokojence in druge starejše. V prvi polovici letošnjega leta bo na voljo za najem novih 60 oskrbovanih najemnih stanovanj na Bledu. Do leta 2030 je načrtovana pridobitev 725 novih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše, v petletnem obdobju okvirno 400.

Oskrbovana najemna stanovanja na Majnikovi ulici v Ribnici
V luči zagotavljanja regionalno uravnotežene ponudbe najemnih stanovanj za starejše, je Nepremičninski sklad v preteklem letu na javni dražbi kupil nepozidana stavbna zemljišča s površino 2.285 m2, in sicer na območju med Majnikovo ulico in Krošnjarsko potjo v bližini vrtca in doma starejših občanov v Ribnici, na katerih je načrtovana izgradnja večstanovanjskega objekta s približno 21 oskrbovanimi stanovanji. Oskrbovana stanovanja bodo arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za bivanje starejših (dvigalo, držala, prilagojena kopalnica, vgrajena kuhinja …) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Namenjena bodo osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v letu 2024 in se bodo oddajala z razpisom, ki bo objavljen ob zaključku del. Do razpisa se prijave za najem ne sprejemajo, zainteresirani pa se lahko prijavijo na obveščanje o informacijah o razpisu za oskrbovana najemna stanovanja Ribnica na spletni strani www.ns-piz.si ali po telefonu.

Nepremičninski sklad ob tem poudarja, da je za uspešno izvedbo tovrstnih projektov pomembno tudi dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, pri čemer se zahvaljuje Občini Ribnica na čelu z županom, gospodom Samom Pogorelcem, za dosedanje tvorno sodelovanje.

Informacije:
Po telefonu 01 300 88 11, med uradnimi urami v ponedeljek, sredo in petek, 9:00 - 12:00


Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana | 01 300 88 11 | Kuverta_modra_16_px_visina.png Pišite nam

Prijava za obveščanje o razpisu za oskrbovana stanovanja Ribnica

Vabimo vas, da nam preko spodnjega obrazca sporočite svoje kontaktne podatke in obvestili vas bomo ob izidu razpisa za najem oskrbovanih stanovanj v Ribnici. 
Opozorilo: To ni prijava za najem oskrbovanega stanovanja v Ribnici, ampak prijava za obveščanje o informacijah o razpisu.

*
*
*
*
*
*
*
*
Captcha koda

Kliknite na sliko za prikaz nove kode.

apr
22
2022

 

Slike: Ribnica, 21 oskrbovanih najemnih stanovanj, idejna zasnova, Studio Uršič za Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o.

Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o