Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Otvoritev 30 oskrbovanih stanovanj v Kopru

o_podjetju.pngOtvoritev 30 oskrbovanih stanovanj v Kopru

feb
13
2013

13. februarja 2013 je potekala svečana otvoritev objekta z oskrbovanimi najemnimi stanovanji na Oljčni poti 65A v Kopru. Projekt izgradnje je Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o. realiziral skupaj z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Koper.

Mestna občina Koper je za realizacijo projekta zagotovila ter na Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper neodplačno prenesla komunalno urejeno zemljišče. Ker je Mestna občina Koper oba investitorja oprostila plačila prispevka za komunalno opremljenost zemljišča, so ustvarjeni pogoji, da je najemnina za oskrbovana stanovanja v tem objektu nižja od tržne. Prednost pri najemu stanovanj imajo občani Mestne občine Koper. Vrednost celotne investicije je 2,5 milijona EUR.

Oskrbovana stanovanja so najemna stanovanja, namenjena starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere še omogočajo samostojno bivanje. V neposredni bližini je zgrajen tudi dom za starejše občane, tako da bodo lahko najemniki oskrbovanih stanovanj uporabljali storitve oskrbe in pomoči po svojih željah ter potrebah. Najemnikom je zagotovljena uporaba celodnevne nujne pomoči preko klicnega centra za pomoč na daljavo CSD Koper - Mali princ.

Objekt obsega klet, pritličje in tri nadstropja. Opremljen je z dvigalom. V kleti je 25 parkirnih mest, od katerih jih je 7 za invalide. Pred vhodom v objekt je za najemnike in obiskovalce 5 parkirnih mest, od katerih je eno za invalide. V objektu je 30 stanovanj v izmeri med 38 in 67 m2. Stanovanja imajo opremljeno kuhinjo in kopalnico, ki je arhitekturno prilagojena gibalno oviranim osebam. V vsakem stanovanju so priključki za napravo za klic v sili 24 ur na dan, televizor, telefon, klimatsko napravo, pralni stroj in pomivalni stroj.

OS13.2.2013_6.jpg

V pritličju objekta sta skupna pralnica in prostor za druženje najemnikov.

Mesečna najemnina znaša od cca 170 EUR do 300 EUR. Stanovanja so oddana na podlagi javnega razpisa, ki je bil objavljen aprila 2012 in na katerega se je prijavilo 90 prosilcev. Na prednostno listo za najem je bilo uvrščenih 56 prosilcev, ki izpolnjujejo pogoje. 38 prosilcev je občanov Kopra, 5 prosilcev prihaja iz občin Izola in Piran, ostali prosilci so iz drugih koncev Slovenije. Prvi najemniki so se vselili 14. 2. 2013. Trenutno so vsa stanovanja zasedena.

Lokacija         Spletna stran oskrbovana stanovanja Koper

Od 2.4. - 3.5. 2012 je potekal razpis za najem.

Fotografije gradnje

Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o