Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Energetska sanacija in dograditev dvigala v Rogaški Slatini

o_podjetju.pngRogaška Slatina, Ulica XIV. Divizije 12 - energetska sanacija objekta in dograditev dvigala

avg
27
2019

26. 08. 2019

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega vlaga v energetsko prenovo in prilagajanje obstoječih namenskih objektov in stanovanj starejšim osebam, ki se pogosto srečujejo z zmanjšanimi gibalnimi sposobnostmi in specifičnimi potrebami.

Na Ulici XIV. Divizije 12 v Rogaški Slatini ima Nepremičninski sklad v lasti objekt s 17 namenskimi najemnimi stanovanji, ki se oddajajo upokojencem in drugim starejšim. V začetku avgusta 2019 je bila zaključena investicija v energetsko sanacijo in arhitekturno prilagoditev objekta. Dograjen je bil prizidek z dvigalom, izvedena energetska sanacija fasade, prenovljena in izolirana streha, arhitekturno prilagojen in urejen dostop do objekta, prilagojeni dve stanovanji, prenovljeni balkoni in urejene shrambe. Na hodnikih je bila izvedena nova razsvetljava v LED tehnologiji. Vrednost vseh izvedenih del je okoli 400.000 evrov.

Z izvedbo zunanjega dvigala so stanovalci pridobili arhitekturno prilagojen dostop do stanovanj in s tem višjo kakovost bivanja, ne da bi se jim zmanjšale površine stanovanj, povečale pa so se skupne površine v objektu. Z izvedbo nove fasade bo bivanje prijetnejše in energetsko učinkovitejše, z vgradnjo energetsko varčne in kvalitetne LED razsvetljave v skupne dele objekta se bo bistveno izboljšala kakovost bivanja.

Nepremičninski sklad ob upoštevanju tehničnih in pravnih pogojev ter ekonomskih zmožnostih prenavlja in prilagaja obstoječe objekte ter stanovanja specifičnim potrebam starejših ter tako izboljšuje njihove pogoje bivanja. V letu 2019 Nepremičninski sklad pripravlja oziroma izvaja podobne projekte za dograditev dvigal na 8 objektih po Sloveniji. Verjamemo, da bodo stanovalci z bivanjem v prenovljenem namenskem objektu za upokojence na Ulici XIV. Divizije 12 v Rogaški Slatini zelo zadovoljni.

Foto: Jože Strniša / objekt, Milenka Blažević / ostalo


Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o