Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Projekt SOBIVAMO

o_podjetju.pngProjekt Sobivamo

dec
19
2017

Slovenija razvija nove možnosti za kakovostno bivanje starejših.

Ministrstvo za okolje in prostor je v oktobru 2017 predstavilo projekt Sobivamo, ki je namenjen informiranju starejših o novih modelih bivanja, hkrati pa z njim zbirajo mnenja in stališča, da se skupaj zastavijo prave spodbude in najboljši pravni okvir za kakovostno bivanje starejših. Ministrstvo je oblikovalo delovno skupino, v kateri sodelujejo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), Stanovanjski sklad RS, Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter združenja lokalnih skupnosti (Skupnost občin Slovenije in Združenje občin Slovenije).

Sobivamo-800.jpgSobivamo_260x85.png

Ministrstvo za okolje in prostor bo skupaj s partnerji z mrežo informativnih dogodkov po vsej Sloveniji odprlo javno razpravo, ki bo temelj za oblikovanje politik in podpornih ukrepov, da Slovenija naredi odločen korak pri izboljšanju pogojev bivanja starejših. V okviru projekta bo komunikacija potekala preko posebne spletne strani, družabnih omrežij in posebnih infotočk v 11-ih mestnih občinah, ker bodo organizirane okrogle mize, na katerih bodo predstavili modele in izkušnje sobivanja starejših.

Spletna stran projekta Sobivamo je pripravljena z namenom, da na enem mestu zberejo različne vsebine o možnostih sobivanja, da predstavijo izkušnje v drugih državah, množico primerov dobrih praks in vstopijo v komunikacijo z vsemi zainteresiranimi za modele sobivanja.

Spletna stran: Sobivamo

Nepremičninski sklad - primer dobre prakse sobivanja

Zloženka: Sobivamo

Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o