Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Strokovna srečanja s stanovanjskimi komisijami pri DU 2019

o_podjetju.pngStrokovna srečanja s stanovanjskimi komisijami pri DU 2019

jul
10
2019

Nepremičninski sklad je v aprilu, maju in juniju 2019 izvedel strokovna srečanja s stanovanjskimi komisijami pri društvih upokojencev, s katerimi sodeluje v postopkih oddajanja namenskih najemnih stanovanj v najem. V ta namen je bilo izvedenih 10 regionalnih srečanj, na katera so bili vabljeni člani stanovanjskih komisij. Srečanj so se udeležili predstavniki 55 od skupaj 79 stanovanjskih komisij pri društvih upokojencev. 

Namen srečanj je bil predstavitev delovanja, aktivnosti in načrtov Nepremičninskega sklada, pregled in analiza delovanja stanovanjskih komisij ter vprašanj s katerim se srečujejo komisije pri oddaji namenskih stanovanj Nepremičninskega sklada, predstavitev direktive EU o varstvu osebnih podatkov št. 2016/679, ki velja od 25. 5. 2018 in na podlagi katere so bili dopolnjeni dokumenti in postopki pri oddaji. Tako so bili predstavljeni in posredovani dopolnjena Vloga za najem namenskega najemnega stanovanj, Navodila za ravnanje z osebnimi podatki in Dogovor o skupnem upravljanju osebnih podatkov.

Na srečanjih so bili dani odgovori na vprašanja s katerimi se soočajo stanovanjske komisije pri oddaji namenskih najemnih stanovanj Nepremičninskega sklada (dohodkovni cenzus, plačilna zmožnost, možne oblike poroštev …), vprašanja v zvezi z obnovo in preureditvami obstoječih objektov in stanovanj (prenova kopalnic, stavbnega pohištva, energetska sanacija fasad, dograditve dvigal …) ter načrti za prihodnost. Družba bo ugotovitve in predloge udeležencev preučila ter jih v skladu z zmožnostmi tudi upoštevala v nadaljnjem delu in načrtih.

Periodična srečanja s stanovanjskimi komisijami pri društvih upokojencev predstavljajo dobro obliko medsebojnega sodelovanja, ki jo vsi udeleženci sprejemajo pozitivno in pozdravljajo. Takšno obliko srečanj pričakujejo člani stanovanjskih komisij tudi v prihodnje.

Namenska najemna stanovanja


Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o