Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Otvoritev Centra starejših Izola

oskrbovana.pngOtvoritev Centra starejših Izola


V petek, 15. 9. 2017 je potekala svečana otvoritev Centra starejših Izola, ki ga sestavljajo dva objekta (Livade 7B in Livade 7C) s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji in Center dnevnih aktivnosti za starejše (Livade 7A). Trak sta prerezala direktor Nepremičninskega sklada, g. Florijan Bulovec in župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc.

Informacije za medije

Oglejte si posnetek oddaje Slovenska kronika, TV SLO, 15. 9. 2017 na povezavi: Slovenska kronika 15.9.2017

Oskrbovana stanovanja Izola

Objekta z oskrbovanimi stanovanji obsegata klet, pritličje in tri nadstropja (K+P+3ND). Stanovanja so velikosti 36-59 m2, od katerih je 16 garsonjer, 16 manjših in 28 večjih stanovanj z ločenim spalnim delom. Objekta in stanovanja so zgrajeni tako, da omogočajo bivanje tudi gibalno oviranim osebam (dvigalo, širši prehodi, prilagojena oprema). Vsa stanovanja imajo kopalnico, ložo in shrambo. Opremljeni sta kuhinja (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča, pomivalno korito in kuhinjska napa) in kopalnica (arhitekturno prilagojena, s prho in držali). Ostale prostore v stanovanju si najemniki uredijo po svojih potrebah. V stanovanjih so pripravljene predinštalacije za pralni in pomivalni stroj ter pečico. Mesečna najemnina za stanovanje bo znašala od 211 do 345 EUR, za stanovanja s parkirnim mestom v garaži od 261 do 395 EUR. V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo zaračunali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo ter vodo, CaTV in RTV-prispevek, skupni obratovalni stroški, stroški klica v sili, stroški storitev osnovne ter socialne oskrbe in morebitni drugi stroški v zvezi z uporabo stanovanja. Vsako stanovanje bo opremljeno s samostojnimi merilniki za hladno in toplo vodo, elektriko, ogrevanje in hlajenje.

V pritličju vsakega objekta je opremljen skupni prostor za druženje z mizami, stoli in čajno kuhinjo, sanitarije ter skupna pralnica s pralnim in sušilnim strojem. V tretjem nadstropju vsakega objekta je skupna terasa z letno kuhinjo. Ogrevanje in ohlajevanje je izvedeno s toplotno črpalko voda-zrak (elektrika) preko konvektorjev, z dodatnim virom (UNP plin). Objekta z oskrbovanimi stanovanji spadata v energetski razred A2. Za najemnike in obiskovalce oskrbovanih stanovanj je na razpolago skupaj 50 parkirnih mest, 21 v garaži pod objektoma in 29 na zunanjem parkirišču. Od vseh parkirnih mest je 10 namenjenim invalidom. Najemniki imajo možnost uporabe storitev oskrbnika (prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje, osebne higiene, gospodinjska pomoč, čiščenje, pranje, likanje …) in klica v sili 24 ur na dan. Zunanja parkovna površina je ograjena, oblikovana v več funkcionalnih sklopov, kot so interni trg, razgledna ploščad, naprave za razgibavanje na prostem, drevesni gaj, krožna pešpot in 60 zeliščnih gred, za vsako oskrbovano stanovanje ena. Zazelenitev zunanjih površin bo glede na primerne vremenske pogoje dokončana jeseni.


Razpis za najem oskrbovanih stanovanj zaključen

Obveščamo vas, da je bil od 30. 6. do 31. 7. 2017 odprt razpis za najem 60 oskrbovanih najemnih stanovanj IZOLA, Livade 7b in Livade 7c. Stanovanja so namenjena starejšim od 65 let, ki so sposobni samostojnega bivanja. Prednost pri najemu bodo imeli občani Izole. Nove prijave se bodo sprejemale od 1. 1. 2018.

Spletna stran Oskrbovana stanovanja Izola

sep
18
2017

Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o