Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, Ljubljana 01 / 300 88 11
|
|
Nahajate se: Domov > O podjetju > Novice > Otvoritev prenovljenega objekta v Radovljici, Ljubljanska cesta 4

o_podjetju.png

Otvoritev objekta z 10 novimi namenskimi stanovanji v Radovljici

Datum objave: 17.4.2024

Nepremičninski sklad je danes svečano izvedel odprtje objekta z 10 novimi namenskimi najemnimi stanovanji za starejše v Radovljici. Objekt z namenskimi najemnimi stanovanji za starejše je lociran na Ljubljanski cesti 4, v mirnem delu Radovljice.

Nepremičninski sklad je od Občine Radovljica odkupil del objekta in izvedel celovito rekonstrukcijo in prizidavo, s katero je bilo prenovljenih oz. pridobljenih 10 najemnih namenskih stanovanj. Nepremičninski sklad je bil v letu 2022 uspešen na Javnem razpisu za dodelitev sredstev s področja komponente 16: Stanovanjska politika, investicija: Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj, ki je bil objavljen na podlagi nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost (NOO), v okviru katerega je pridobil 525.401 evrov nepovratnih sredstev, oziroma 36 % od celotne vrednosti projekta rekonstrukcije in prizidave objekta na naslovu Ljubljanska cesta 4 v Radovljici.

Gre za prvi projekt Nepremičninskega sklada, za katerega smo prejeli nepovratna finančna sredstva in prvi projekt, v katerega smo pri gradnji vključili tudi umetniško delo, stensko poslikavo Anžeta Zadela, ki nosi naslov »Tkanje generacij in kulture«. Kot pojasnjuje avtor murala, osrednji motiv poslikave predstavlja silhueto ikoničnega skakalnega stolpa arhitekta Ivana Vurnika pred silhueto veličastnih vrhov karavanških gora. Na spodnji strani poslikavo uokvirjajo tradicionalni vzorci, ki jih je zbirala Helena Vurnik. Vzorci odmevajo trajnostno dediščino kulturnih in rokodelskih praks čebelarstva, tkalstva, kovaštva, poljedelstva, ki odlikujejo lokalno in naravno okolje Radovljice.

Več na povezavi: Tkanje generacij in kulture Anže Zadel.pdf

Objekt obsega klet, pritličje in mansardo (K+P+M), skupaj je 10 stanovanj, od tega 7 stanovanj površine 30-43 m2 (garsonjer) in 3 stanovanja površine 50-61 m2, z ločenim spalnim delom. Vsa stanovanja imajo kopalnico s prho. Dve stanovanji v pritličju imata teraso, dve stanovanji v prvem nadstropju pa balkon. Pred objektom je 14 parkirnih mest, od katerih je 1 namenjeno invalidom.

Objekt, dostopi in stanovanja so delno arhitekturno in arhitektonsko prilagojeni za starejše; in sicer je v objektu dvigalo, klančine, prilagojena kopalnica in ostala oprema. Stanovanja se oddajajo neopremljena. V kleti objekta so shrambe, kolesarnica z električnimi priključki za polnjenje e-koles in tehnični prostori. Ogrevanje stanovanj je radiatorsko, z merilniki porabe na radiatorjih, in sicer s skupno plinsko pečjo na zemeljski plin. Ogrevanje tople vode je individualno za vsako stanovanje posebej, in sicer s pomočjo električnega grelnika vode. Objekt spada v energijski razred C. Stanovanja se bodo oddala starejšim v najem za nedoločen čas z javnim razpisom, ki bo objavljen do konca aprila.

Informacije za medije

Povezava do razpisa za oddajo namenskih stanovanj Radovljica, Ljubljanska 4

Fotogalerija

financira_evropska_unija.png

apr
17
2024

Skrbimo za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o
Nastavitve zasebnosti